Вулин затражио од Хрватске објашњење инцидента у Борову

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Србије затражио је данас од надлежних хрватских органа објашњење инцидента у Борову, када је јутрос група младића пролазила кроз то место с већинским српским становништвом антисрпске пароле, међу којима „Ој, Хрватска мати, Србе ћемо клати“ и „Убиј Србина“.
„Путем званичних канала, затражио сам од мојих хрватских колега да нам дају објашњење о инциденту као и да, ако је све што је на снимку дељеном путем друштвених мрежа истина, учине све да и такозвани навијачи ’Динама‘ и полицајци који су их чували док су Србима претили смрћу, буду примерено кажњени“, навео је Вулин у изјави за јавност.
Он је оценио да „усташко дивљање у местима у Хрватској где живе Срби није новост, па чак ни када им се смрт призива на православни Васкрс, али јесте новост да полиција Хрватске послушно следи силеџије и кукавице, док прете Србима у Борову селу клањем и убијањем“.
Чињеница да постоје усташе не говори ништа ни о Хрватима, ни о хрватској држави, али ако не буду кажњени и они и полицајци који их штите, то ће много говорити и о Хрватима и о хрватској држави“, поручио је министар Вулин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала