Рус и Грк су променили историју – Ђоковић брани част „старе гарде“, а Федереру је потребно чудо

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONАндреј Рубљов и Стефанос Циципас
Андреј Рубљов и Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2021
Пратите нас
Први пут од 2014. године неко од чланова тениске „велике тројке“ – Новак Ђоковић, Роџер Федерер и Рафаел Надал, у првој недељи маја месеца се не налази се на првој позицији АТП трке, односно рангирања по броју освојених поена у сезони.
Новак и Јелена Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Откривено зашто је Новак одустао од Мадрида
Симболички, то значи да је „нова генерација“ тенисера озбиљно закуцала на врата великана, уз најаву великих резултата у будућности.
На том путу стоји Ђоковић, који одржава ниво игре и „стари поредак“, за разлику од Надала и Федерера, упркос неочекиваним поразима на турнирима у Монте Карлу и Београду. 
У трци лидерску позицију држе Стефанос Циципас и Андреј Рубљов, Ђоковић се налази на трећем месту, док су Надал и Федерер у великој опасности да не стигну до Завршног турнира сезоне, уколико значајно не поправе резултате до краја године и стигну до првих десет.
Надал је на ивици, њега је са осмог места истиснуо Александер Зверев, док је Федерер на далеком 238. месту са свега 45 освојених поена у сезони, те ће му за пласман на Завршни турнир бити потребно чудо.
Што се тиче АТП листе, ту је Ђоковић и даље неприкосновен са 11.963 поена на првом месту, следи Надал са 9.810, док Данил Медведев има 9.700 поена.
Српски тенисери Душан Лајовић и Ласло Ђере су забележили по пад за једно место па сада заузимају 38, односно 50. позицију на АТП листи.
► Рускиња на удару разочараних коцкара: „Мучим се, оставите ме на миру!“ /фото/
► „Нисам вређао судију, кунем се у своју децу!“ /видео/
► Новакова изјава је изазвала и реакцију „несуђеног земљака“: „За мене је ствар једноставна“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала