Додик: Уједињавање опозиције у РС и ФБиХ смислили странци

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад  Додик - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2021
Пратите нас
Најаве уједињења опозиционих блокова из Републике Српске и Федерације БиХ, како би се с власти смениле Савез независних социјалдемократа , Странка демократске акције и Хрватска демократска заједница (ХДЗ) БиХ, не представљају опозициону, већ "памет странаца", изјавио је данас председник СНСД Милорад Додик.
 
Додик је новинарима у Бањалуци рекао да увек када би се појавио неки проблем измеду Сарајева и Бањалуке, опозиција у Српској била је на страни Сарајева, преноси РТРС.
Он је додао да, о наклоности Сарајеву опозиције у Српској, говори низ егзактних примера у последњих годину, две.
Додик је рекао да СНСД "нема ништа са СДА", али да са ХДЗ-ом БиХ има партнерске односе и истакао да се странка коју води никада није ујединила с једнима или другима.
"То што опозиција из Српске покушава да направи са опозицијом у ФБиХ већ се манифестује. Дакле, то ме уопште не изненађује и ту треба рећи да је то смислио неко од ментора са стране и странаца који су рекли да би то било добро. Па, ето нека изволе", рекао је Додик.
Он је поновио да СНСД није никакву предизборну и постизборну коалицију правио са СДА и ХДЗ.
"Ми смо као победници у Српској узели оно што нам припада у погледу представљања Српске и никада нисмо имали истинску жељу, ни намеру да то радимо са СДА. Они су напросто тамо у ФБиХ победници. Ми нисмо ти који ће бирати између тога ко је тамо бољи или лошији. Онај кога тамо изабере народ биће у структурама власти и то би требало да буде нормално", навео је Додик.
Он је рекао да су приче о уједињавању опозиција у ФБиХ и Српској почеле још када је Младен Босић из Српске демократске странке држао предавање на неком факултету у Сарајеву и поручио да му је, како тврди Додик, драго што припада пробошњачкој опозицији.
"Одатле треба видети корене свега тога, али то није њихова опозициона, већ памет странаца – америчке или британске амбасаде. Нема ко други", закључио је Додик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала