Хрватска спремна да плати кауцију за Тачија и остале хашке оптуженике

© AP Photo / Peter DejongСпецијални суд у Хагу за злочине ОВК
Специјални суд у Хагу за злочине ОВК - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2021
Пратите нас
Државни службеник Хрватске Ермина Љекај Прљаскај изјавила је да је Хрватска подржава Косово и да је расположена да обезбеди кауцију за Хашима Тачија и друге хашке притворенике, преноси Репортери.
Додала је да ће хрватски министар спољних послова у четвртак боравити у посети Приштини.
„Постоји могућност да Хрватска да гаранцију, за сада нема званичне понуде. Верујем да је Хрватска расположена и у четвртак ће министар спољних послова посетити Министарство спољних послова у Приштини, рекла је Љекај Прљаскај у емисији „Фронтал“ на Т7.
Између осталог је рекла да Хрватска лобира за либерализацију визног режима за грађане Косова.
Бивши командант ОВК на подручју Кошаре, Хисен Бериша, изјавио је јуче да после Словеније и Аустрије, Хрватска нуди кауцију за хашке оптуженике.
Навео је да је хрватски председник Зоран Милановић понудио да буде јемац у Специјалном суду за пуштање бившег председника Хашима Тачија и других, да се бране са слободе.
„Мој пријатељ из Хрватске рекао ми је да је хрватски председник понудио да буде гарант за пуштање на привремену слободу за све који су тамо“, рекао је Бериша.
А представници наших институција нису имали храбрости да преузму ову одговорност, јер вам не верују“, додао је, пренео је портала Косово онлајн.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала