Пала једна од највећих платформи дечје порнографије на свету: Разбијена мрежа од 400.000 чланова

© Depositphotos.com / GorodenkoffДаркнет
Даркнет - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2021
Пратите нас
Немачка полиција саопштила је данас да је зауставила рад "једне од највећих даркнет платформи за дечју порнографију на свету" и ухапсила четворицу администратора.
Платформа, названа "Boystown", постојала је од 2019. године, имала је преко 400 000 чланова и "постављена је за светску размену дјечје порнографије", наводи се у саопштењу савезне полиције.
Даркнет форум омогућио је корисницима да комуницирају с другима и деле слике, фотографије и видео садржаје који укључују "озбиљно сексуално злостављање деце", наводи се у саопштењу.
Троје мушкараца старих од 40 до 64 године ухапшено је у седам рација у Немачкој, док је још један осумњичени задржан у Парагвају на захтев немачких власти, преноси France24.
Осумњичени из Парагваја, такође немачки држављанин, требало би да буде изручен Немачкој на основу међународне потернице коју је издао суд у Франкфурту.
Тројица мушкараца оптужени су да су управљали платформом као администратори, пружајући техничку подршку и савете члановима како да избегну да их власти открију, док је други био "један од најактивнијих корисника платформе", навела је полиција.
Немачка полиција је навела да је вишемесечну акцију координисао Еуропол, а подржала полиција из Холандије, Шведске, Сједињених Држава и Канаде. И "Boystown"  и друге платформе за чет искључене су након напада.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала