Приведено 14 особа у Хрватској због скандирања „Убиј Србина“ и „Србе ћемо клати“ на Васкрс /видео/

Пратите нас
Хрватска полиција привела је 14 особа због узвикивања парола „убиј Србина“ и „Ој, Хрватска мати, Србе ћемо клати“ на православни Васкрс у Борову.
Како су навели из полиције, над њима се спроводи истрага због сумње да су починили кривично дело јавног подстицања на насиље и мржњу, скандирајући непримерени садржај.
Група од 20 младића прошла је у рано јутро у недељу, на православни Васкрс, кроз Борово у пратњи полиције и скандирала је увредљиве пароле.
Снимак ове претеће поворке објавила је на свом Фејсбук профилу општина Борово.
Хрватска полиција, после објављивања снимка, није помињала да ће младићи бити осумњичени за кривично дело, већ су говорили о прекршају, преноси хрватски Индекс.
Портпарол вуковарско-сремске полиције Индексу јуче потврдио да је Боровом уз поруке о убијању и клању Срба марширало двадесетак људи.
Према наводима Индексаа, део оних који су учествовали у инциденту су навијачи загребачког „Динама“ „Бед блу бојси“.
Део њих је дошао из Загреба и других делова Хрватске, а део је побегао полицији.
Страшне претње на Васкрс у Хрватској: „Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати“ одјекивало Боровом /видео/
Полицајци су с поступањем чекали, а начелник општине Борово Зоран Баћановић је рекао да је полиција реаговала тек кад су га видели да снима.
Полиција је одговорила да су „проценили који је најповољнији тренутак“ за интервенцију.
„Током кретања група је била под надзором полицијских службеника који су проценили најповољнији тренутак за поступање те је утврђен идентитет свих особа из групе“, поручили су из полиције.
„Сви осумњичени ће данас током дана бити предани притворском надзорнику ПУ вуковарско-сремске, а полиција ће против њих поднети кривичну пријаву надлежном државном тужилаштву. У сарадњи с другим полицијским управама, криминалистичко истраживање проводи се над још неколико особа с подручја других жупанија“, навела је ПУ вуковарско-сремска у саопштењу.
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала