Брисел протестује због увођења санкција европским чиновницима

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБрисел
Брисел - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2021
Пратите нас
ЕУ је позвао представника Русије при ЕУ Владимира Чижова на састанак са генералним секретаром Европске службе за спољне послове због контрасанкције које је Русија увела европским чиновницима, саопштио је у Бриселу званични представник спољнополитичке службе ЕУ Петер Стано.
„Да, руски стални представник је био позван. После подне ће га примити шеф спољнополитичке службе. Предаћемо му нашу одлучну осуду и протест због ове одлуке“, рекао је он.
Питер Стано је саопштио да ће шефови дипломатија ЕУ размотрити 10. маја заједничке мере на руске санкције.
Подсетимо, Министарство спољних послова Русије саопштило је да Русија забрањује улазак у земљу за осам држављана земаља Европске уније и представника њених званичних структура као одговор на санкције. На руски „црни списак“ уврштени су, између осталих, и председник Европског парламента Дејвид Сасоли, шеф берлинског тужилаштва Јорг Раупах и заменица председника Европске комисије Вера Јурова, као и француски посланик Жак Мер.
Руска страна истиче да је та мера предузета као одговор на поступке против шест руских држављана, којима је забрањен улазак на територију ЕУ.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала