Британски и немачки министар разговарали о „непријатељским“ активностима Русије

© AP Photo / Frank AugsteinБритански и немачки министар спољних послова, Доминик Раб и Хајко Мас, на састанку у оквиру самита Г7 у Лондону
Британски и немачки министар спољних послова, Доминик Раб и Хајко Мас, на састанку у оквиру самита Г7 у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2021
Пратите нас
Министри спољних послова Велике Британије и Немачке, Доминик Раб и Хајко Мас, разговарали су на маргинама министарског самита Г7 у Лондону о „непријатељским активностима Русије“.
„Британска и немачка застава стоје једна поред друге суочене са глобалним изазовима, укључујући климатске промене, супротстављају се непријатељским поступцима Русије и подржавају образовање жена. Данас сам се састао са Хајком Масом како бисмо разговарали о томе како заједно можемо да обезбедимо стварни напредак у овим најважнијим питањима“, написао је Раб на Твитеру.
​Раб је у понедељак на конференцији за новинаре у Лондону након састанка са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном изјавио да је Велика Британија спремна да побољша односе са Русијом, али да би се то догодило, Москва мора да промени своје понашање.
Западни политичари су више пута оптуживали Русију за мешање у изборе, ширење лажних вести и вршење сајбер напада. Москва је такве изјаве више пута демантовала, истичући да су неосноване. Како је изјавио портпарол Кремља Дмитриј Песков, Русија не прихвата мешање у сопствене ствари и никада то сама не чини.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала