Канга о скандалу: Знам шта је истина... /фото/

© Фото : ФК Црвена звезда Фудбалер Црвене звезде Гелор Канга
Фудбалер Црвене звезде Гелор Канга - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2021
Пратите нас
Гелор Канга, фудбалер Црвене звезде, огласио се први пут од избијања скандала у вези са његовим идентитетом нагласивши да остаје потпуно смирен када су у питању оптужбе Фудбалске федерације Демократске републике Конго.
Тужба је упућена на рачун Габона, државе чије репрезентативне боје брани Канга, јер како тврде, везиста Звезде је рођен у Конгу, право име му је Киаку-Киаку Кианга и није рођен 1. септембра 1990. године, већ пет година раније.
Како се наводи, Канга је по одласку из Конга потпуно променио идентитет, а убрзо узео и држављанство Габона како не би заузимао место странца у клубу.
Према писању медија у Киншаси, 2009. године је тадашњи Кангин клуб Мангаспорт платио 2.000 долара мита како би се случај заташкао, а сада је то изашло на видело пошто је Габон успео да се пласира на Афрички куп нација, што Конго жели да оспори како би се домогао такмичења.
Фудбалски клуб Црвена звезда експресно се огласио по избијању скандала пруживши потпуну подршку свом играчу. У саопштењу је наведено да клуб из Љутице Богдана верује свом фудбалеру који има важећи пасош Габона, као и боравак у Француској, те да играјући у Русији и Чешкој није имао ни најмањи проблем:
„Доживљавамо ове информације као рат два савеза око пласмана на Куп афричких нација у коме је Канга колатерална штета. Надамо се да ће ситуација бити што пре решена у корист Гелора Канге“.
Недељу дана касније огласио се и сам Канга одбацујући наводе ДР Конго:
„Остајем потпуно смирен када су у питању оптужбе Фудбалске федерације ДР Конга. Немам никакву потврду о рођењу, личну карту или пасош издат од стране Демократске Републике Конго. Нека покажу те документе, ако уопште постоје. Имам важећи пасош, издат од стране легалних, габонских власти. То је све што могу да кажем“, рекао је Канга за тамошње медије.
Свет бруји о бизарном случају фудбалера Звезде
Партизанова легенда најавила црне дане: Асано је само почетак, тек ће бити одлазака!
Звездина четири мускетара за четири у низу /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала