Милановић: Не могу понудити гаранције за Тачија

© AP Photo / Goran StanzlПремијер Хрватске Зоран Милановић
Премијер Хрватске Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2021
Пратите нас
Председник Хрватске Зоран Милановић негирао је медијске написе да је наводно понудио гаранције Хагу како би бившем председнику Косова Хашиму Тачију омогућио да се брани са слободе.
 
„То је немогуће, не могу дати такву гаранцију, јер то није моја надлежност“, рекао је Милановић одговарајући на питања новинара током посете Сиску.
Подсетио је да је током подизања оптужнице против Тачија изјавио да мисли да је „све лоше“ у вези с том оптужницом и оценио да је оптужница против Тачија начин да пропадне регион, преноси Економија онлајн.
„Сад ће ме неко у београдској чаршији вероватно узети здраво за готово, али нисам непријатељ Срба, нити сам био, нити ћу икада бити. Само мислим да је штетно“, каже Милановић.
„Тачија је требало оптужити или оставити на миру, јер неки Београђани лако (нетакнути) пролазе“, рекао је Милановић.
Уверен је да ће Тачи вероватно „дочекати старост пред судом“, због „недоказаних“ оптужби у извештају Савета Европе, у вези с наводима о трговини органима.
„У том смислу то сматрам штетним, али нисам понудио никакве гаранције - не, и не могу то учинити. То је једноставно немогуће“, изричит је Милановић.
Он је да Хрватска неће учинити оно што је Мађарска учинила као чланица ЕУ одобривши азил бившем македонском премијеру Николи Груевском, који је побегао у Мађарску.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала