Пријава за додатних 3.000 динара за вакцинисане до 15. јуна

© AP Photo / Marijan MuratВакцинација
Вакцинација - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2021
Пратите нас
Влада Републике Србије, на иницијативу председника Александра Вучића,припрема одлуку о финансијској подршци грађанима који су се вакцинисали против заразне болести ковид-19.
На предлогу тог решења већ раде Министарство финансија и Министарство здравља, а грађани ће у наредним данима бити информисани на који начин ће се за ту помоћ пријављивати.
Сви грађани Србије који приме макар и прву дозу вакцине у Републици Србији до 31. маја имаће право на финансијску помоћ државе у износу од 3.000 динара. Рок за пријаву ће бити 15. јун, док ће право пријаве имати сви грађани Србије старији од 16 година.
За остваривање права на финансијску помоћ није битно коју вакцину су грађани примили од четири доступне у нашој земљи, а то су вакцине произвођача Синофарм, Фајзер, Астра Зенека и Спутњик Ве.
Влада још једном апелује на све грађане да се вакцинишу против заразне болести ковид-19, првенствено зарад заштите сопственог здравља и здравља својих најмилијих. Вакцинација је једини пут до повратка животу какав памтимо пре 2020. године и пандемије корона вируса.
 
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала