Јунак историјског успеха Ситија оптужио фудбалере ПСЖ

© AFP 2023 / PAUL ELLISРијад Марез, фудбалер Манчестер ситија
Ријад Марез, фудбалер Манчестер ситија - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2021
Пратите нас
Ријад Марез, јунак историјског пласмана Манчестер ситија у финале Лиге шампиона критиковао је фудбалере Пари сен Жермена због неспортског понашања током полуфиналног сусрета.
Марез је током прве утакмице постигао један гол, да би на Стадиону Етихад зацементирао победу чете Пепа Гвардиоле тако што је два пута затресао мрежу Кејлора Наваса.
Фудбалери ПСЖ-а изгубили су дисциплину још током првог сусрета у Паризу, пошто је Идриса Гуеје искључен због неспортског старта над Илкајем Гиндоганом.
Затим су шампиони Француске у реванш сусрету спали на десет фудбалера на терену, пошто је Ди Марија у 69. минуту заслужено добио директан црвени картон, након што је намерно нагазио Фернандиња после вербалне провокације.
Такође, дефанзивац ПСЖ-а Преснел Кимпембе пуком срећом је избегао црвени картон због непромишљеног старта над Габријелом Хесусом.
„Била је ово веома добра утакмица. Нисмо је баш започели добро. Нисмо имали баш добро прво полувреме, али постигли смо гол, па смо се осећали много спокојније“, рекао је јунак тријумфа и додао:
„Након гола у другом полувремену играли смо веома добро, и могли смо да постигнемо још који. Они су потом изгубили живце и почели да нас шутирају, добили су црвени картон па је било мало лакше“.
„Није нам био план да играмо на контре, али су нас стварно 'стисли' и на моменте изгубили лопту, а и они су добри у контранападима. Били смо срећни када смо постигли други гол“, рекао је Марез.
Он је истакао и да његов тим пре последње препреке за освајање „ушатог пехара“ чека и поход на титулу у Премијер лиги.
„Знали смо да овај пут морамо да будемо чврсти, и сви у екипи су такви и били. Нисмо дозволили ривалу много тога, и мислим да смо баш због тога у финалу. Добро је то! Сада нас чека нова утакмица у суботу, желимо да будемо прваци Премијер лиге, па ћемо се тек потом посветити финалу Лиге шампиона“, закључио је Ријад Марез.
Ривала у финалу Лиге шампиона „грађани“ ће сазнати у среду, пошто буде одигран реванш меч Челсија и Реал Мадрида.
Гвардиола и Сити прете да покоре Европу без нападача!
Мурињо се вратио у Серију А!
У Енглеској на улицама хаос, а на терену – копачка у главу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала