Руски сенатор: Једини могући облик постојања Украјине – зависност од Запада

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаДржавна застава на згради Министарства спољних послова Украјине у Кијеву
Државна застава на згради Министарства спољних послова Украјине у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2021
Пратите нас
Руски сенатор Алексеј Пушков изјавио је да Украјина „нема и не може имати“ независну спољну политику, као ни суверенитет, истакавши да је зависност Украјине од Запада „једини могући облик постојања“ те земље.
Према мишљењу Пушкова, то је условљено тиме што је кроз историју украјинска територија увек тражила спољне покровитеље и увек је од неког зависила – од Русије, Шведске, Пољске, Аустроугарске, Немачке.
„Непостојање историјске државности је тешко превазићи: за 30 година формално независног постојања, Украјина га још није превазишла. Отуда и садашња недвосмислена зависност од Запада и, пре свега, од САД као једини могући облик постојања савремене Украјине“, написао је сенатор на Телеграму.
Како је истакао, у Украјини не постоји елита која је способна за самостално размишљање и понашање, већ само људи који су се случајно нашли на власти и који траже покровитеље и финансијске донаторе.
Повод за коментар руског сенатора била је изјава представника делегације Кијева у Трилатералној контакт-групи за Донбас Леонида Кравчука о томе да би мишљење Украјине о Минским споразумима могло да се формира након састанка председника Русије и САД Владимира Путина и Џоа Бајдена и могућег састанка председника Украјине и Русије.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала