Упозорење због најаве санкција, али и – осуда „сепаратизма“

© Sputnik / Евгения Новоженина / Уђи у базу фотографијаПредседник ФИФА Ђани Инфантино на конференцији за медије у Москви
Председник ФИФА Ђани Инфантино на конференцији за медије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2021
Пратите нас
Председник ФИФА Ђани Инфантино, коначно се огласио поvодом хаоса који се дешава у европском фудбалу, а у вези је са сукобом великих клубова и УЕФА, те идејом о Суперлиги која би била формирана ван оквира УЕФА.
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Руска револуција је спасла Европу – уз последњи поздрав из Москве
Први човек УЕФА Александар Чеферин је, као „победник“ у рату УЕФА и великих клубова најавио жестоке казне за оне који буду намеравали да остану при идеји о формирању Суперлиге, али Инфантино сада „спушта лопту“.
Он је навео да би требало бити опрезан са таквим најавама.
„Неке акције треба да имају последице и сви би требало да имају одговорност, али треба бити и опрезан када се говори о санкцијама. О чему причамо? Прерано је говорити о томе, када се кажњава клуб онда се кажњавају и играчи, тренери и навијачи који немају ништа с тим“, рекао је Инфантино.
Председник ФИФА наводи да су основне одлуке на државама из којих долазе „одметнути“ клубови, касније ингеренција прелази на УЕФА и коначно на ФИФА.
„Морамо да избегавамо реч рат када се говори о фудбалу, с обзиром на то да свет пролази кроз незапамћену пандемију. Али, сепаратистичка лига је неприхватљива за нас, то је једноставно незамисливо. Мање квантитета, више квалитета треба да буде наш мото, уз мере које би могле да помогну финансијском опоравку клубова“, истакао је Инфантино.
► Љубав капитена Србије и највреднијег „тањира“ на свету /видео/
► Европа бруји због новог скандала: „Судија нас је псовао, чуо сам, ми бисмо били кажњени за то“
► Историја у Манчестеру – Грађани у финалу Лиге шампиона! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала