Вучић позвао Шапића на уједињење

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICАлександар Вучић
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2021
Пратите нас
Лидер СНС Александар Вучић пренео је новинарима да је данас поднео предлог Председништву СНС, који је једногласно прихваћен, да се формира радна група која ће кренути у разговоре са СПАС Александра Шапића око уједињавања у једну политичку странку.
"Ми ћемо упутити сутра позив Шапићу на разговоре и присуствоваћу лично том састанку и верујем да у наредних месец дана можемо да дођемо до уједињења у једну политичку опцију", рекао је Вучић.
Каже да не жели да се добија медијски простор тако што ће да буду подељени на 500 група, већ да одговорним приступом покушају да људима покажу снагу, а не шарениш и бућукуриш.
"То је за нас важно и ту прилазимо искрено и пуног срца, верујемо да тиме ширимо фронт слободарске и независне и суверене Србије. Ширимо фронт снага које су расположене за наставак великих и озбиљних промена у нашем друштву које могу да победе за будућност Србије и које могу да наставе онакав раст и просперитет и политику вакцина и око нових путева пруга и свега другог", рекао је Вучић.

О ситуацију на Косову и Метохији, економији, вакцинацији

Такође, казао је да су данас разговарали и о другим темама и заказали седницу ГО СНС, где ће говорити о новим кадровским решењима и на којој ће бити заказана скупштина странке која ће се одржати у октобру.
Разговарало се о свему на шта СНС може да утиче као најјача политичка партија на политичкој сцени, рекао је Вучић.
Он је најавио да ће већ од петка кренути на терен, међу грађане, по селима, како би се повећао број вакцинисаних.
"Ја сам као председник понудио, и то је прихваћено, идем ја, а затим ће и Ана Брнабић ићи, на терен по селима, да позивамо људе да убрзамо вакцинацију", рекао је Вучић.
Он је додао да је по питању броја вакцинисаних данас нешто боље него јуче.
"Верујем да ће сваки дан бити боље, јер је то услов за економски опоравак, да фирме раде и да стопом раста можемо да се такмичимо са најснажнијима", рекао је Вучић.
Пренео је и да је било речи о предстојећем дијалогу у Бриселу, чији се, каже, наставак очекује средином или крајем јуна.
"Упознао сам чланове са свим кроз шта смо прошли. Биће важних састанака у наредном периоду, на неке ће ићи премијерка, на неке ја, да представимо земљу на најбољи начин", рекао је Вучић.
Додао је и да ће се ускоро састати у Бриселу са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала