У свему надмашује претходника: Шта све може МиГ-35

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаЛовац МиГ-35
Ловац МиГ-35  - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2021
Пратите нас
Руски ловачки авиони „МиГ-35“ проширили су борбене способности, тачније моћи ће да користе било које постојеће авионско оружје, саопштио је директор дирекције за програме МиГ-29М, МиГ-35 и лаког вишенаменског авиона руске авионске корпорације „МиГ“ Мушег Балојан.
„МиГ-35 ће моћи да користи читав асортиман постојећег авионског оружја, укључујући перспективне примерке“, рекао је Балојан.
Захваљујући новим борбеним могућностима, додаје он, тај авион је постао ефикасан ваздухопловни комплекс за стицање надмоћи у ваздуху.
„Са становишта наоружања и опремљености, МиГ-35 у свему надмашује свог претходника. Нови радар и оптичко-локациона станица, нови систем за означавање циљева који је постављен на кациги, савремене ракете класе 'ваздух-ваздух' и 'ваздух-земља', велики арсенал авионских бомби како слободног пада, тако и навођених“, појаснио је представник корпорације.
Најновији вишенаменски ловац генерације 4++ МиГ-35 представља напреднију верзију авиона МиГ-29К/КУБ и МиГ-29М/М2. Ловац је направљен за рад у зонама оружаних сукоба високог интензитета, у условима ешалонираног система ПВО противника.
Подсетимо, заменик министра одбране Русије Алексеј Криворучко и шеф Уједињене корпорације за изградњу авиона Јуриј Сљусар потписали су 2018. године уговор о набавци шест авиона МиГ-35 до 2023. године.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала