Ништа од свеенглеског финала: Јунајтед са Виљареалом пред навијачима за титулу Лиге Европе

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEМанчестер јунајтед
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2021
Пратите нас
Фудбалери Манчестер јунајтеда и Виљареала пласирали су се у финале Лиге Европе. „Црвени ђаволи“ су упркос поразу од Роме у Риму - 3:2 (0:1) обезбедили место у Гдањску 26. маја због убедљивог тријумфа на Олд Трафорду 6:2, док је Виљареал одолео Арсеналу у Лондону - 0:0 (први меч 1:2).
Острвљани доминирају Европом и мало је недостајало да буде свеенглеско финале и у Лиги Европе, после енглеског финала у Лиги шампиона.
Ипак, и те како се о томе питао Виљареал који је зауставио Арсенал у реваншу, после победе резултатом 2:1 у првом мечу одиграном пре недељу дана на стадиону „Де ла Керамика“.
Немања Радоњић у дуелу са фубалером Азербејџана - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2021
Радоњић распаметио Немце – гол и асистенција /видео/
У мечу без голова Арсенал је погађао стативе, тачније Пјер Емерик Обамејанг је у два наврата погодио оквир гола, па је „жута подморница“, тим који ће се борити за трофеј Лиге Европе против Манчестер јунајтеда.
Јасно је да су изабраници Оле Гунара Солскјера одрадили сав посао на Театру снова, када су резултатом 6:2 демолирали Рому. „Вучици“ је било неопходно чудо у Риму, али се оно, што је и било реално, није догодило.
Повели су Енглези прек Единсона Каванија у 39. минуту на асистенцију Фреда и чинило се да Јунајтед иде ка још једној победи.
У наставку су се тргли Римљани и Един Џеко је у 57. минуту изједначио. Свега 180 секунди касније Брајан Кристанте је успео поново да матира Давида де Хеу.
Тада је поново на сцену ступио уругвајски нападач. Маестрални Кавани је главом затресао мрежу Роме. Српски репрезентативац Немања Матић ушао је у игру у 64. минуту уместо Пола Погбе, и управо је Кавани четири минута касније постигао поменути погодак.
​Ипак, Рома је до краја сусрета успела да дође до Пирове победе, голом Никола Залевског у 83. минуту.

На крају, Виљареал и Јунајтед су ти који славе и који ће 26. маја у Пољској, на стадиону у Гдањску, играти финале и то пред навијачима.
Како пандемија полако, али сигурно попушта, тако попуштају и мере, па се очекује да ће на стадиону бити присутно до 10.000 навијача, што је свакако лепа вест за фудбал. 
► Да ли ће Матић да употпуни Рома јунајтед?
► Звезда неће „мачке у џаку“, сезона је трошења на домаће
► Кристијано Роналдо се укључио у борбу за Гаврилов живот!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала