Албанци пребили Србина који је пријављивао инциденте у Великој Хочи

© AP Photo / Bojan SlavkovicКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2021
Пратите нас
Тројица Албанаца напала су мештанина Велике Хоче Мирослава Лукића, прво га вербално вређали, а потом и физички напали и повредили, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.
Лукић је задобио прелом носа и налази се на болничкој опсервацији, а напад се десио синоћ око 21 сат.
О случају је обавештена полиција, а нападач је приведен.
Из Канцеларије за КиМ наводе да су житељи Велике Хоче и Ораховца месецима на мети локалних Албанаца који на њихова имања пуштају стоку и тако им уништавају пољопривредне засаде.
Додају да је нападнути Лукић у више наврата скретао пажњу полицији на проблем, али се он понављао и уместо да се реши, ескалирао је у још већи инцидент, а Лукић је нападнут само зато што је проблем пријављивао.
Канцеларија за КиМ очекује адекватну казну за овај тежак физички напад на Лукића, али и хитну реакцију полиције на заштити имовине српских породица у овом делу КиМ, којима је пољопривреда једини извор прихода.
"На овај начин, њима се директно угрожава егзистенција и опстанак на подручју Велике Хоче и Ораховца и шаље порука да на својим огњиштима нису добродошли. Због тога се овај проблем мора најозбиљније схватити и осигурати се безбедност српским породицама у овом делу Косова и Метохије", поручују из Канцеларије за КиМ, а преноси Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала