Вулин: Страни војници на Косово могу само по Резолуцији 1244, а не договором „браће по оружју“

© Tanjug / Зоран ЖестићПодизањем шаховнице на тврђави у Книну је почела централна прослава Дана победе и домовинске захвалности
Подизањем шаховнице на тврђави у Книну је почела централна прослава Дана победе и домовинске захвалности - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да се о томе да ли ће нека земља послати војнике на Косово и колико ће тих војника бити у оквиру Кфора одлучује искључиво у складу с Резолуцијом 1244, а не договором „браће по оружју“.
Вулин је таквом изјавом реаговао на најаву хрватског министра одбране Гордана Грлића Радмана да ће „Хрватска поставити војни камп на Косову“.
Ратне игре, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2021
Хрватска формира војни камп на Космету
„Да ли и колико војника Хрватска или нека друга земља може да има у оквиру Кфора, одлучује се у складу са принципима одређеним Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, а не договором „браће по оружју“, одговорио је Вулин на питање Косово онлајна да прокоментарише најаву шефа хрватске дипломатије и његову изјаву да се Хрватска противи било каквој промени граница у источној Европи, преноси Танјуг.
Вулин је додао да не сумња „да би Радман волео да може да распореди окупационе снаге на простору Србије, али за то ће му требати много више од оног што са Куртијем може да смисли“.
Вулин наводи и да када „министар државе настале разбијањем СФРЈ, а пре тога Краљевине Југославије, прича о неповредивости граница онда је јасно да се границе не смеју мењати само ако би водиле уједињењу Срба“.
„Лицемерје са којим о неповредивости граница говоре сепаратисти може се поредити само са онима који траже да викар усташке војске Алојзије Степинац буде светац због отпора усташама. Остаје још само да нам се објасни зашто је могуће мењати границе 1941, 1991, 2008. године, а после тога није и како је цепање Србије допринос миру, а уједињење Срба претња стабилности“, изјавио је министар Вулин.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала