Звезда неће „мачке у џаку“, сезона је трошења на домаће

© AP Photo / Darko VojinovicНемања Радоњић и Златко Јунузовић у окршају на фудбалској утакмици Црвена звезда - Салцбург у Београду
Немања Радоњић и Златко Јунузовић у окршају на фудбалској утакмици Црвена звезда - Салцбург у Београду - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2021
Пратите нас
Црвена звезда нема адекватну конкуренцију у Суперлиги, и то траје пуне четири године, па се све карте бацују на Лигу шампиона. Екипи су потребна адекватна појачања, а црвено-бели ће по свему судећи, овога пута посегнути за домаћим играчима - тачније онима којима се презиме завршава на „ић“.
Звезда у летњем прелазном року планира да доведе четворицу озбиљних фудбалера, али избор није пао на непроверене странце, који су често знали да буду „мачке у џаку“, већ су овога пута у центру пажње - Александар КоларовАлександар Пријовић, Александар Драговић и Немања Радоњић.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Фан страница Црвене Звезде! (@czbg_info)

Практично би у све три линије тима било доведено капитално појачање, од одбране, преко крила, па све до шпица напада.
Црвено-бели су у прошлости и те како знали да се „опеку“, један од најсвежијих примера је Раџив ван ла Пара, није се прославио као ни Шпанац Кањас, било је доста промашај у прошлости. Да би се сада то избегло, Звезда иде на проверену варијанту, на суви квалитети класу, а не сме да изостане ни емоција према вољеном клубу.
Фудбалер Црвене звезде Гејлор Канга прославља гол против Милана - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Невиђени скандал уздрмао фудбалера Звезде – лажирао идентитет, све изашло на видело?!
Радоњић који је из Марсеља на позајмици у берлинској Херти, васкрсао је по повратку у српски фудбал, када се из Роме 2016. године вратио прво у Чукарички, а затим и у Звезду. Ту је доживео фудбалску ренесансу, с клубом је направио велике ствари, заиграо је у Лиги Европе, истакао се бројним асистенцијама и головима, што је била идеална препорука да га 2019. године одведе Марсељ.
Сада је степеник подигнут на још виши ниво, јер пробуђени див с Маракане, предвођен перспективним тренером Дејаном Станковићем, све адуте баца на Лигу шампиона.
Јасно је да би Радоњићева брзина, експлозивност, и те како могли да користе Звезди на путу ка фудбалској елити, а ту би помоћ имао од момка српских корена, рођеног у Швајцарској.
Александар Пријовић, члан Ал Итихада, некадашњи голгетера солунског ПАОК и бивши репрезентативац Србије, први је пик за новог нападача, а посао је, како се може чути из извора блиских клубу из Љутице Богдана,  практично пред реализацијом.
И док би поменути двојац био задужен за асистенције и голове, разоружавање противника, Коларов и Драговић би у тандему са Немањом Милуновићем, који игра као у најбољим данима када је био члан БАТЕ Борисова и репрезентативац Србије, чинили бедем испред Борјановог гола, па би се ретко ко, ту наиграо фудбала, и успевао да угрози мрежу Звезде.
Коларов је одавно изгубио статус првотимца у редовима новог шампиона Италије - Интера, а пошто је у позним играчим годинама, долазак у Црвену звезду могао би да буде пун погодак за крај каријере. Па још уколико би се играла Лига шампиона...
И док спортски директор Митар Мркела и генерални директор Звездан Терзић кују планове око довођења појачања, пажљиво бирајући клаузуле које ће се наћи у уговору, посебно ставке бонус, којим би требало да „намаме“ капиталце, уједно и да осигурају Звезду у случају њиховог доласка, а неуспеха на путу ка Лиги шампиона, црвено-бели свим силама јуришају ка дуплој круни, коју чекају већ 14 година.
Нема дилеме да Звездину армију навијача чека врело лето у којем Станковићева казнена експедиција иде на све или ништа.
► Нови вулкан је „еруптирао“ у Италији: Чизма прича о могућем тандему Влаховић – Ибрахимовић
► Судар арапских милијарди – креће рат за „ушатог”
► Зидан и Тухел су фудбал претворили у партију шаха
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала