Рус и Грк се оклизнули први пут у 2021. години

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONАндреј Рубљов и Стефанос Циципас
Андреј Рубљов и Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2021
Пратите нас
На Мастерсу у Мадриду Андреј Рубљов и Стефанос Циципас по први пут у сезони нису успели да се пласирају у четвртфинале једног турнира. Рус је поражен од Џона Изнера у напетом мечу који се играо у два тај-брејка, док је Грк заустављен бољом игром Каспера Руда.
Сјајна сезона је иза ових момака, Циципас је освојио Мастерс у Монте Карлу победивши управо Рубљова, у Барселони и Акапулку је заустављен на последњем степенику од стране Рафаела Надала и Александра Зверева, на турнирима у Ротердаму и Аустралијан опену стао је у полуфиналима, а у Марсеју и Мајамију завршио је такмичење у четвртфиналним сусретима.
Највећи „губитник“ актуелног система бодовања на АТП листе условљеног пандемијом коронавируса, Андреј Рубљов, током ове године славио је у Ротердаму. Он је тада победио момка који га је назвао „највећим ривалом“, пошто је Мартин Фучович у сва три међусобна сусрета током ове године извукао дебљи крај, те је у шали рекао да се нада да „ове године више неће играти са њим“.
Рубљов је врхунски тенис показао и у Монте Карлу, Мајамију, Дубајиу и Дохи. На првом турниру на шљаци Рус је „почистио“ Рафаела Надала у четвртфиналу, али га је темпо свакодневног играња мечева у Монаку исцрпео, те је Грк био мудрији и успео да слави у Монте Карлу.
Мајами и Дубаи Рубљов ће памтити по томе што је до полуфинала стигао без изгубљеног сета, али су Аслан Карацев и Хуберт Хуркач били тврд орах за момка који је фан фудбалског клуба Барселона.
Подсетимо, у Барселони је Рубљов стао током четвртфиналне препреке од стране италијанског вундеркинда, Јаника Синера, те је време у Каталонији искористио да посети Камп Ноу када се састао и са председником Барселоне, Ђоаном Лапортеом, и добио дрес са својим презименом.
Андреј Рубљов, руски тенисер, на турниру у Барселони - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Рус одабрао Барселону
Турнир у Дохи једнако је био интересантан за руског тенисера, јер до полуфинала стигао без иједног одиграног меча, пошто су ривали одустали од такмичења због повреда. Ипак, Рубљов је у првом мечу пред катарским сунцем поражен од стране Роберта Баутисте-Агута.
Подсетимо и да је Рубљов на Аустралијан опену поражен у четвртфиналу од стране свог сународника, Данила Медведева.
Ипак, момци који прете да наследе „велику тројку“ и који се надмећу за прво место АТП трке, на Мастерсу у шпанској престоници у осмини финала нису одолели нападима Џона Изнера и Каспера Руда.
Бољи тенис приказао је руски тенисер који је Американцу дозволио само једну брејк прилику, али је Изнер у два тај-брејка био бољи, те му одузет сервис од стране Рубљова у деоници у којој је он славио није сметао да из борбе изађе као победник (2:1).
Циципас је са друге стране са Норвежанином на терену провео сат и по времена, у првом сету није било ниједне брејк прилике, али је у тринаестом гему Грк два пута изгубио сервис, те је Руд повео са 1:0.
Друга деоница такође је била изједначена, али је Изнеру била довољна једна брејк прилика у седмом гему како би прошао у четвртфинале Мадрида без изгубљеног сета.
Шансу за исправку „лошег издања“ у шпанској престоници двојица тенисера имаће на Мастерсу у Риму, након кога ће покушати да дођу до своје прве Грен слем титуле на Ролан Гаросу.
Циципас је најдаље стизао до полуфинала Аустралијан опена 2019. и 2021. године, док је прошле године на Ролан Гаросу такође заустављен на претпоследњем степенику.
Рубљов, са друге стране никада није отишао даље од четвртфинала, те је 2017. и 2020. био део топ 8 тенисера на УС опену, потом прошле године на Ролан Гаросу и ове сезоне на Ози опену.
Рус и Грк су променили историју – Ђоковић брани част „старе гарде“, а Федереру је потребно чудо
„Руско тајно оружје“ је поклекло пред „разочараним, бившим Русом“
Медведев крварио, беснео, вређао публику и доживео – „адиос“! /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала