Новина на тржишту некретнина у Србији: Циљ - заштита

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/Sonjabgd / Поглед на Београд
Поглед на Београд - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2021
Пратите нас
Привредна комора Србије од понедељка 10. маја покреће нову услугу издавања идентификационих картица посредницима у промету и закупу непокретности, а циљ је већа заштита на том тржишту.
Посредници могу поднети захтев за издавање идентификационе картице на порталу еПКС уз претходну регистрацију квалификованим електронским сертификатом.
Немањина у сумрак - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2021
Странци купују некретнине у Србији, а банке нису чекале скрштених руку
Председник ПКС Марко Чадеж објашњава да је увођење ИД картица важан корак у примени законских решења донетих на иницијативу чланица Коморе, али и у професионализацији пословања готово 200 посредника у промету непокретности са око 1.000 агената.
То ће омогућити и увођењу више реда и сигурности на српском тржишту некретнина и за купце и за продавце, додао је Чадеж, пренео је Танјуг.
Он је нагласио да је ова мера вишеструко значајна за нашу земљу.
„Уређено и сигурно тржиште некретнина важно је не само за наше грађане и компаније, већ је и део слике Србије као инвестиционе и пословне дестинације за компаније из света које своје пословање овде најчешће почињу управо обезбеђивањем простора за планирање и развој својих пројеката“, рекао је Чадеж.
ПКС подсећа да је Закон о посредовању у промету и закупу непокретности донет на иницијативу Групације посредника у промету непокретности ПКС, која 9. маја обележавају свој дан.
Председник Групације Дамир Борић је подсетио да је уређење професије и унапређење услова пословања стратешки циљ од њиховог оснивања 2011.
Златибор - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Ничу некретнине на планинама: „Цене квадрата на Копанику ‘ненормалне’, Златибор изгледа као Жарково“
Додао је да је један од корака у том правцу било усвајање Кодекса пословне етике посредника у промету и закупу непокретности Привредне коморе Србије, а да је почетак издавања идентификационих картица створило услове за његову примену у пракси.
„Посредници у промету и закупу непокрентости који су прихватили одредбе Кодекса и примењују их у пословној пракси пружају виши квалитет услуга, уз већи степен међусобне сарадње који омогућава да њихови клијенти брже обаве купопродају или издају непокретност“, оценио је Борић.
Он је истакао да ће идентификационе картице повећати препознатљивост оних који послују легално и у складу са највишим степеном професионалних стандарда.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала