Ђоковић чека „џелатa“ из Монте Карла, Руси на путу младог Србина, Надал у проблему већ на старту

© AFP 2023 / VALERY HACHEДанијел Еванс и Новак Ђоковић
Данијел Еванс и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић је сазнао име првог противника на наредном турниру на којем ће учествовати. Одржан је и комплетан жреб Мастерса у Риму.
Ђоковић, најбољи тенисер света и први носилац, биће слободан у првом колу, док ће се у другом састати са бољим из дуела Британца Данијела Еванса и Американца Тејлора Фрица.
Последњи Мастерс пред Ролан Гарос могао би да донесе репризу дуела из Монте Карла, када је Еванс шокирао тениски свет савладавши српског представника у два сета.
Уколико Новак премости прву препреку у Риму, противник у трећем колу ће му највероватније бити Бугарин Григор Димитров.
Жреб Ђоковићу у четвртфиналу предвиђа дуел са Стефаносом Циципасом, али није немогуће да прсте у то умеша и шампион Србија опена, Матео Беретини.
Новак би у полуфиналу требало да се састане са Андрејом Рубљовим или Домиником Тимом, док је, према пројекцијама, у великом финалу заказан дуел са Рафаелом Надалом.
Потребно је истаћи да је у супротној половини жреба и Саша Зверев, који је у Мадриду савладао Надала у два сета, па не би било чудно ни да он догура доста далеко у престоници Италије.
Други носилац турнира Рафаел Надал би могао да у првом мечу већ има проблем, пошто ће највероватније ићи на младу италијанску звезду у успону Јаника Синера, уколико он савлада Француза Ига Амбера.
У трећем колу би требало да се састане са још једном младом надом тениса, Канађанином Денисом Шаповаловим, а у четвртфиналу је планиран поменути дуел са Зверевим.
Према ренкингу, у полуфиналу је могућ дуел са Данилом Медведевим, али су шансе за тако нешто доста мале, ако се у обзир узму Русов анимозитет према шљаци и тренутна форма.
Што се осталих српских тенисера тиче, ситуација је следећа:
Душан Лајовић ће у првом колу играти против Аустралијанца Џона Милмана, док га већ у другом очекује тежак посао или против Беретинија или против Николоза Басилашвилија.
Филип Крајиновић стартује турнир против Канађанина Феликса Оже-Алијасима, којег је недавно почео да интензивно тренира Тони Надал, стриц прослављеног тенисера.
Невероватно тежак жреб за нашег представника потврђује то да ће, уколико успе да савлада веома незгодног противника у првом колу, у другом играти против седмог носиоца, Аргентинца Дијега Шварцмана.
Миомир Кецмановић ће пред собом имати руску експедицију, пошто ће већ у првом колу играти против финалисте из Београда, Аслана Карацева.
Уколико успе да направи изненађење и савлада захукталог Руса, у другом колу ће се састати са трећим носиоцем турнира Данилом Медведевим, који је слободан у првом.
Ласло Ђере неће имати ништа лакши посао него његови сународници, пошто га очекује окршај са Гренд слем полуфиналистом Паблом Карњеом Бустом.
Уколико прескочи ту препреку, нови проблеми стижу моментално, пошто му је наредни потенцијални ривал бољи из дуела Кеи Нишикори – Фабио Фоњини.
Погледајте и цео жреб за Мастерс у Риму:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала