Фондација Алек Кавчић почела са испоруком бесплатних уџбеника школама у Србији

© Depositphotos.com / ArturVerkhovetskiyШкола - илустрација
Школа - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2021
Пратите нас
Фондација "Алек Кавчић" почела је са испоруком бесплатних штампаних уџбеника основним школама у Србији. Како је саопштено из Фондације, досад је испоручено скоро 10.000 различитих уџбеника.
 
Школе су најчешће наручивале штампане уџбенике за седми и трећи разред, а затим за осми и други, као и за први разред основне школе.
"То није коначан број, јер се нове школе јављају свакодневно. Такође, позивамо све школе у Србији, учитеље и наставнике који желе да њиховим ђацима пошаљемо бесплатне уџбенике да се јаве фондацији", наводи се у саопштењу Фондације "Алек Кавчић".
Крајем априла, немачка издавачка кућа "Клет", која делује и у Србији, поднела је тужбу против Фондације "Алек Кавчић" због, како се наводи, нелојалне конкуренције.
"Тужбом због нелојалне конкуренције ''Клет'' тражи да се Фондација не понаша нелојално јер крши кодексе пословног морала и добрих пословних обичаја. Фондација се преко сајта besplatnabiblioteka.com рекламира да нуди бесплатне уџбенике који то нису", наводи се у писаној изјави коју је "Клет" доставио Танјугу.
Опширније о овој теми погледајте у видеу:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала