Шоу Балканаца у Америци /видео/

© REUTERS / David Banks/USA TODAY SportsНикола Вучевић и Зек Лавин у дресу Чикаго Булса
Никола Вучевић и Зек Лавин у дресу Чикаго Булса - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2021
Пратите нас
Кошаркашки који долазе са Балкана наставили су да бележе одличне партије у америчкој НБА лиги и у ноћи између петка и суботе.
Никола Јокић је забележио нову фантастичну партију, коју је засенио хрватски репрезентативац Бојан Богдановић у победи Јуте над Денвером.
Колико год фантастична партија Богдановића била, можда није била ни најбоља протекле вечери, пошто је Никола Вучевић водио Чикаго Булсе до тријумфа против Бостон Селтикса.
Вучевић је меч завршио са четвртим трипл-даблом у каријери, имавши 18 поена (7/16), 14 скокова и десет асистенција, али и две украдене лопте и једну блокаду.
Сјајни Црногорац је оставио Чикаго у каквој-таквој игри за пласман у плеј-оф, док је Бостону закомпликовао ситуацију пред завршницу регуларног дела сезоне.
Бобан Марјановић је у победи Далас Маверикса над Кливленд Кавалирсима од 110:90 добио само два минута на паркету, доста мање него стандардно квалитетни Лука Дончић.
Словенац са српским пореклом је одиграо само 23 минута и за то време дошао до 24 поена (8/17), осам скокова и тек једне асистенције.
Већи напори од стране Дончића нису били потребни, јер су Мавси већ на полувремену имали 25 поена предности.
Дончићев сународник Горан Драгић је наставио да пружа одличне партије у скоријем периоду, па је овог пута помогао Мајами Хиту да савлада Минесота Тимбервулвсе са 121:112.
Драгић је стандардно играо са клупе и меч завршио са 23 поена (10/18), четири скока и три асистенције.
Искусни плејмејкер је током претходних месец дана био у лошијој форми, али већ четврти пут у последњих пет мечева бележи барем 18 поена.
Двоструки узастопни МВП лиге Јанис Адетокумбо је због повреде био под знаком питања пред меч Милвоки Бакса и Хјустон Рокетса, али је на крају успео да издржи пола сата на терену.
Милвоки је победио Хјустон са 141:133, а репрезентативац Грчке је забележио 17 поена (8/11), 11 скокова, седам асистенција и две украдене лопте.
После овог пораза, ослабљени Хјустон је остао закуцан за дно табеле, где ће највероватније остати до краја сезоне, док се Милвоки изједначио са Бруклином на другом месту Истока.
​Актер вечери био је и контроверзни босанскохерцеговачки репрезентативац Јусуф Нуркић, центар Портланд Трејлблејзерса, који су савладали Лос Анђелес Лејкерсе са 106:101.
Нуркић је пружио још једну не нужно лошу партију, али далеко од оне какве су се очекивали од њега пред почетак сезоне, те је имао десет поена (5/8), 13 скокова и пет асистенција.
Победа Портланда била је веома значајна због позиционирања на крају сезоне, с обзиром да сада Нуркићева екипа има победу више од Лејкерса у борби за шесто место и директан пласман у плеј-оф.
Подсетимо, ове сезоне ће директно у доигравање ићи по шест екипа из обе конференције, док ће се за по преостала два места борити тимови од 7. до 10. позиције на Западу и Истоку.
НБА, петак на суботу:
Јута – Денвер 127:120
Филаделфија – Њу Орлеанс 109:107
Чикаго – Бостон 121:99
Шарлот – Орландо 122:112
Мајами – Минесота 121:112
Милвоки – Хјустон 141:133
Далас – Кливленд 110:90
Финикс – Њујорк 128:105
Портланд – Лејкерсе 106:101
Сакраменто – Сан Антонио 104:113
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Јокић је био фантастичан, али је Хрват уништио Денвер! /видео/
Анализа предстојеће кошаркашке „луднице“, али и (не)успеха Звезде и Партизана /видео/
Доминација какву Балкан не памти /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала