Британци ставили Турску на „црвену листу“ и направили општу пометњу

CC0 / pixabay / Истанбул
Истанбул - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2021
Пратите нас
Европска кућа фудбала (УЕФА) би могла да финале Лиге шампиона пресели из Турске, јер је та земља недавно стављена у „црвену зону“ британске владе, услед проблема са вирусом корона.
Финале Лиге шампиона, у којем ће се састати два енглеска клуба – Манчестер сити и Челси – одавно је планирано да се одржи у Истанбулу 29. маја.
Првобитни план је био да обе екипе добију под 4.000 улазница за велико финале, како би навијачи могли да испрате велико финале у Турској.
Та информација требало је да буде потврђена у петак, али је дошло до одлагања због тога што је влада Велике Британије својим држављанима рекла да не иду у Истанбул, већ да остану код куће.
„Морамо да будемо опрезни са овим. Нажалост, морамо да ставимо Турску на црвену листу, иако знамо да ће то имати последице“, рекао је Грант Шапс, британски министар саобраћаја.
Главни проблем нових рестрикција британског врха није одлазак навијача у Турску, већ повратак играча оба клуба у Енглеску и надолазеће Европско првенство, које је на програму од 11. јуна.
Раније ове године Енглеска је укинула повлашћен статус спортистима, према којем нису морали да иду у обавезан карантин након напуштања земље.
Раде Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2021
„Као човек који воли Србију – тужан сам“ /видео/
То се у међувремену променило, па опција да буду у строгом карантину скоро две недеље по повратку из Турске не долази у обзир највише због тога што већину играча очекује малтене моментални одлазак у тренинг кампове својих репрезентација, ради припреме за ЕУРО.
Решење острвске Фудбалске асоцијације је да се финале пресели у Енглеску, како би навијачи могли да му присуствују, поготово узимајући у обзир да се за трофеј боре два премијерлигаша.
Тренутно није познато на којем стадиону би се играло финале. Вембли, најпознатији у Енглеској, у том периоду ће бити домаћин плеј-офа Чемпионшипа, док се очекује да ће већина екипа раскопати терен након што се сезона заврши, неколико дана раније.
УЕФА се тренутно није огласила поводом потенцијалног премештања финала, али се њихова одлука очекује ускоро.
Пола човек, пола Лига Европе – Емери!
Радоњић распаметио Немце – гол и асистенција /видео/
Тренер извукао уши свом фудбалеру – буквално /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала