Црни камен из Меке: Први пут објављене слике високе резолуције велике светиње ислама /фото/

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаКаба, Мека
Каба, Мека - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2021
Пратите нас
Верске власти у Саудијској Арабији по први пут су објавиле детаљне фотографије високе резолуције једне од највећих исламских светиња, Црног камена из Меке.
Фотографије су објављене будући да ће присуство верника на овогодишњем хаџилуку бити ограничено због пандемије вируса корона. Саудијска Арабија ће организовати хаџилук у Меки ове године, али под посебним условима како би се спречило ширење корона вируса, саопштила је данас саудијска државна телевизија, а пренео Ројтерс. Ове године, хаџилук би требало да се одржи крајем јула.
​Она је смештена у Каби, централном светилишту ислама која се налази унутар Велике џамије и они који долазе на хаџилук могу да га виде изблиза.
Исламски верници за њега сматрају да је „камен темељац”, „десна рука Божија на земљи”. Током хаџилука исказују му поштовање и испред њега упућују молитве Богу.
​Како су објавиле верски званичници из Саудијске Арабије, направљено је 1.050 фотографија Црног камена у високој резолуцији, од којих неке имају чак 49.000 мегапиксела.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала