Хандке мотивисао Партизан – Црногорци покорили Баново брдо/видео/

© Flickr / ФК ПартизанФудбалери Партизана прослављају гол против Чукаричког
Фудбалери Партизана прослављају гол против Чукаричког - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2021
Пратите нас
Фудбалери Партизана су после посете Петера Хандкеа победили Чукарички резултатом 2:0 у 36. колу Суперлиге Србије, а стрелци голова на Бановом брду били су црногорски репрезентативци.
Партизан је уписао седму победу у низу у свим такмичењима и наставио да бриљира у домаћем првенству, где од октобра прошле године има све победе и само један пораз, од Црвене звезде.
Црно-белима – које је претходно посетио нобеловац Петер Хандке – победа није донела много тога, с обзиром да не могу да се помере са друге позиције на табели, док је Чукаричком пораз одмогао у борби за треће место.
Изабраници Александра Станојевића су до предности дошли већ после само 19 секунди.
Урошевић је пробио одбрану ривала по левом боку и послао сјајну лопту за Александра Шћекића, који је главом матирао голмана домаћина за 0:1 на Бановом брду.
Партизан није био задовољан једним голом, па је моментално хтео да дође и до другог.
Уз неколико добрих напада Чукаричког, виђено је више добрих акција гостију, који, ипак, никако нису могли до другог гола.
Брђани“ су до краја првог полувремена имали неколико прилика и теренску иницијативу, али је конкретнији био Партизан. Додуше, недовољно за промену резултата.
​Чука је друго полувреме почела са неколико удараца са дистанце Доцића, али је највећу прилику на утакмици имала у 63. минуту.
После Доцићевог центаршута у феноменалној позицији је остао Стевановић, али је реаговао много лошије од потребног, па је лопта прошла тик крај десне стативе гола Партизана.
Станојевић је претходно направио занимљив потез пошто је три измене искористио истовремено, па су Јовића, Здјелара и Натха заменили Марковић, Сума и Лутовац.
У наредном периоду играло се без већих узбуђења, све до 80. минута када се у листу стрелаца уписао и други Црногорац из редова Партизана, Игор Вујачић.
Он је после првог корнера за свој тим на утакмици одлично натрчао на центаршут Марковића и послао лопту главом у десни угао гола домаћина.
До краја меча је могло да буде и 3:0 за црно-беле, али су мреже, ипак, мировале.
У наредном колу, 15. маја, Партизан дочекује Вождовац, док Чукарички иде у Ивањицу на мегдан Јавору.
Погледајте и Спутњиков видео – Петер Хандке у песми „Иде Миле Лајковачком пругом“ пронашао своју веру:
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
„Хвала председнику Путину на помиловању, то је велика ствар за све“ /видео/
Петер Хандке: Данас сам партизановац! /фото/
На свим језицима се прича о деветки из Србије коју свет до сада није видео
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала