„Хвала председнику Путину на помиловању, то је велика ствар за све“ /видео/

© AFP 2023 / PAVEL GOLOVKINВладимир Путин и Жаир Болсонаро
Владимир Путин и Жаир Болсонаро - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2021
Пратите нас
Робсон Оливеира, бразилски возач који је радио при руском фудбалском клубу Спартак из Москве, захвалио се руском председнику Владимиру Путину који је потписао његово помиловање и дозволио повратак у домовину.
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Руска револуција је спасла Европу – уз последњи поздрав из Москве
Оливеира је 2019. године осуђен на 20 година затвора због поседовања метадона, што је супстанца која је илегална у Русији.
Он је говорио да је то лек за колегу, да није знао да је илегално у Русији, с обзиром на то да је метадон легалан у Бразилу.
Њега је на аеродрому у Рио де Жанеиру дочекао председник Бразила Жаир Болсонаро, који је потврдио да је био у контакту са Путином.
„После дугих преговора Влада Русије је објавила пуштање Оливеире на слободу, који је у Москви био запослен као возач фудбалера Фернанда. Он је провео две године у затвору, а после пуштања шаљемо захвалност председнику Путину, руском амбасадору у Бразилу и нашем амбасадору у Русији“, навео је Болсонаро.
Он је даље објаснио како је текао процес.
„Разговарао сам са Путином, он је желео да прича са амбасадором и могао је да потпише помиловање само после пресуде. Јавно се захваљујем Путину и Влади Русије за потписивање помиловања, што је велика ствар за све Бразилце“, истакао је Болсонаро.
На аеродрому је говорио и Оливеира.
„Желим да се захвалим фудбалерима који су говорили у моје име. Желим да се захвалим председнику Болсонару који ми је самоиницијативно помогао и желим да се захвалим председнику Владимиру Путину“, рекао је Оливеира.
Он је потом истакао да му је жао што две године није могао да прати утакмице свог омиљеног клуба, Фламенга из Бразила, али је додао и да једва чека да се поново нађе на трибинама фудбалских стадиона. 
​► Тресла се гора – родила се нада за „Краља“!
► Пола човек, пола Лига Европе – Емери!
► Председнику Краљева пропао пројекат Суперлига, па се обратио суду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала