Кинески медији упозоравају: Русија и Кина су много јаче него што је некада био „Варшавски савез“

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографија Пешадијски део параде ― парадне јединице прошле Црвеним тргом
 Пешадијски део параде ― парадне јединице прошле Црвеним тргом - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су осуђене на неуспех ако се Русија и Кина удруже у „очајничкој борби са непријатељем“, пише „Глобал Тајмс“.
Лист подсећа да нова администрација у Вашингтону покушава да окрене против Кине, не само Американце, већ и западно друштво, и доприноси расту жаришта сукоба у свету.
„САД покушавају да формирају фундаменталну опозицију светским трендовима, уз помоћ које ће моћи насилно да организују светски поредак у којем доминирају западне државе, без Кине и Русије“, пишу медији.
Међутим, Кинези саветују Вашингтону „да не игра стратешку игру са ватром“ и упозоравају да су данашње снага Русије и Кине много веће од оних које је некада имао „Варшавски савез“.
Москва и Пекинг тренутно поштују стратешка ограничења, али, ако нека држава пожели да им се супротстави, на подстицај САД, претрпеће катастрофу.
„Стратешко јединство Кине и Русије ће, пре свега, бити усмерено против хегемоније Американаца. Друге снаге не треба да се заносе и мисле да ће им САД увек чувати леђа“, објашњавају аутори текста.
У вези с тим, они позивају да се покуша максимално избалансирати односе Пекинга и Вашингтона, и кренути ка смањењу конфронтације са Русијом.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала