Крајиновић после драме поражен од новог пројекта Тонија Надала

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHEСрпски тенисер Филип Крајиновић
Српски тенисер Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2021
Пратите нас
Филип Крајиновић, 36. тенисер света, поражен је у првом колу Мастерса у Риму од талентованог Феликса Оже-Алијасима – 6:3, 6:7 (5), 6:4.
Крајиновића је одмах на старту турнира имао тежак задатак и није успео да га преброди, иако је у једном тренутку утисак био да је моментум на његовој страни и да ће то искористити.
Српски тенисер добро је отворио дуел и већ у првом гему одузео је сервис Оже-Алијасиму. Потом је и потврдио одузето, али је убрзо изгубио предност и на средини сета резултат је био изједначен.
Крајиновић је попустио у најгорем тренутку, при крају сета, те је Канађанин, чији је тренер Тони Надала, стриц Рафе, направио брејк у осмом гему и потом у деветом га потврдио за 1-0 у сетовима – 6:3.
Није Оже-Алијасим био много бољи тенисер на терену, али је и у другом периоду игре имао предност брејка. Чинило се да ће ово бити једносмерна улица и да ће 20. тенисер света завршити посао у два сета, али Филип се побринуо да тако не буде.
Алијасим је сервирао за победу, међутим, Крајиновић је направио брејк и потом увео сет у такозвани 13. гем (тај-брејк). Тамо је био концентрисанији и резултатом 7:5 дошао је до изједначења у сетовима, 1-1 (6:3, 6:7 (5)).
Топло-хладно играо је српски тенисер, никако није успевао да у континуитету игра на високом нивоу, па тако није искористио моментум с краја другог сета.
Канађанин је у десетом гему направио кључни брејк и победио је Крајиновића на старту турнира.
Оже-Алијасим у наредном колу играти против Аргентинца Дијега Шварцмана.
► Некада клинч са Ђоковићем, a сада – борбa за тениски живот /видео/
Зверев загорчао живот Надалу и вратио Медведева у друштво Ђоковића
► Узалуд труд Федерера – Де Ниро више воли Србију /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала