Абазовић: Сага о тужилаштву завршена

© Фото : Спутњику уступила УРАДритан Абазовић, лидер УРА
Дритан Абазовић, лидер УРА - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2021
Пратите нас
Поводом мишљења Венецијанске комисије на Предлог закона о измјенама и допунама Закона о државном тужилаштву, потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић је рекао да га радује што Венецијанска комисија констатује значајан напредак у односу на претходне Предлоге закона који су разматрани у марту.
Он је истакао да је са новим мишљењем Венецијанске комисије сага о тужилаштву завршена.
Абазовић је на ванредном пресу истакао да је констатовано да је неколико кључних препорука ВК из марта потпуно обухваћено измјенама, а остале дјелимично.
"Радује нас и то што је Венецијанска комисија препознала нашу жељу да конструктивним приступом приликом израде измјена Закона укључимо што више друштвених чинилаца који су могли дати свој допринос, у циљу побољшања финалног текста измјена Закона", нагласио је Абазовић.
Црногорски медији су објавили да је Венецијанска комисија поново критиковала предложене измјене нове верзије Закона о државном тужилаштву. Похваљено је најављено одустајање од измјена Закона о Специјалном државном тужилаштву.
По оцијени Венецијанске комисије, нема оправдања за истовремени престанак мандата свим члановима Тужилачког савјета, понављајући разлоге дате у мишљењу о претходној верзији тужилачких закона, из марта ове године.
Абазовић истиче да мишљење Венецијанске комисије није негативно, али признаје да је имала примједбе на престанак мандата чланова Тужилачког савјета и да нема ништа против смјене оних који не испуњавају критеријуме.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала