Ердоган: Мобилисаћу цео свет против Израела

© REUTERS / MURAT CET NMUHURDAR/PPOПредседник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2021
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, у одвојеним телефонским разговорима са шефом палестинске националне администрације Махмудом Абасом и шефом политичког бироа покрета ХАМАС Исмаилом Ханијом саопштио да ће урадити све што буде у његовој моћи како би се мобилисао цео свет, посебно исламски, и зауставио „терор“ Израела против Палестинаца.
"Оцењујући израелске нападе у Јерусалиму као терор, изразио сам (у разговору са палестинским лидерима) своју сурову осуду ових подмуклих напада који вређају савест, не само муслимана, већ и целог човечанства. Нагласио сам да ћемо урадити све како би се цео свет мобилисао, посебно исламски, да се зауставио терор и окупација", написао је Ердоган на Телеграму.
Он је додао да ће "Турска увек бити на страни палестинске ствари, стајати уз своју палестинску браћу и штитити част Јерусалима".
Раније је војска Израела одлучила да повећа присуство на граници са Појасом Газе, пошто су у последње време настављена ракетирања из енклаве по територији Израела.
Поред тога, већ неколико дана се настављају сукоби у Источном Јерусалиму. Према подацима Црвеног полумесеца у Јерусалиму, само ноћас је у сукобу Палестинаца и израелске полиције било повређено 80 особа.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала