Како је руска вакцина помогла Сан Марину да победи корону

© Фото : CC0 Creative CommonsСан Марино
Сан Марино - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2021
Пратите нас
Употреба руске вакцине "Спутњик Ве" (Sputnik V) омогућила је Сан Марину да постане прва држава у Европи која је победила вирус корону. Руски фонд за директне инвестиције спреман је да испоручи додатне партије Сан Марину ради организације вакциналног туризма, саопштио је Фонд.
Руски фонд за директне инвестиције је нагласио да је на врхунцу, почетком априла, стопа заражености у Сан Марину износила око 250 случајева почетком априла, док од 4. маја у држави није забележен ни један нови случај инфекције вирусом корона.
„Захваљујући руској вакцини Сан Марино је једна од првих држава у Европи која је почела да укида епидемиолошка ограничења. Просечна стопа заражености у држави је више од 40 пута нижа, од просека у државама ЕУ“, нагласили су у фонду.
У Сан Марину је почео процес укидања ограничења, везаних за пандемију, убрзан је економски опоравак и повратак нормалном животу.
Смртност у републици од вируса корона није забележена. Затворено је одељење болнице, предвиђено за лечење пацијената са короном.
„Руски фонд за директне инвестиције спреман је да испоручи додатне партије вакцине у Сан Марину за организацију вакциналног туризма на бази успешних резултата вакцинације у земљи“, саопштили су у фонду.
Према подацима Руског фонда за директне инвестиције, прву компоненту вакцине против короне у Сан Марину примило је 74 одсто становника, старијих од 16 година, од чега је 90 одсто примило „Спутњик Ве“.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала