Новак је претекао и легендарну Американку!

© AFP 2023 / WILLIAM WESTСерена Вилијамс и Новак Ђоковић
Серена Вилијамс и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, претекао је легендарну америчку тенисерку Серену Вилијамс по броју недеља на првом месту ранг листа у обе категорије, пошто је започео 320. седмицу на врху АТП лествице.
Новак и Јелена Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Откривено зашто је Новак одустао од Мадрида
Српски играч је претходно оборио рекорд у мушкој конкуренцији, претекавши Роџера Федерера, а сада су испред њега остале Мартина Навратилова и Штефи Граф.
Новак је до 320. недеље на врху стигао из пет покушаја, а најдужи период био је од 7. јула 2014. до 6. новембра 2016. године.
У овој седмици Ђоковић намерава да сачува још један рекорд, он је досад освојио 36 турнира из серије 1.000, док Рафаел Надал има један мање, пред почетак такмичења у Риму, где досад има скор од 55 победа и девет пораза.
Што се тиче Надала, он је и званично поново пао на треће место АТП листе, пошто га је претекао руски тенисер Данил Медведев.
Промене су забележили и српски тенисери, Душан Лајовић се попео за једно место и сада је 37, Филип Крајиновић је пао за три на 39, Миомир Кецмановић је напредовао за 46. позицију, док је Ласло Ђере, раније 50, на новој ранг листи 52. играч света.
► Узалуд труд Федерера – Де Ниро више воли Србију /фото, видео/
► Некада клинч са Ђоковићем, a сада – борбa за тениски живот /видео/
► Зверев срушио Тима, Надала и шампиона Србије за трофеј у Мадриду!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала