„После тог разговора са Ђоковићем, он се потпуно променио у мојим очима“

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНовак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер
Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2021
Пратите нас
Млади италијански тенисер Лоренцо Мусети говорио је о утицају Новака Ђоковића, Рафаела Надала и Роџера Федерера на младе играче, али и њега самог.
Деветнаестогодишњи Мусети је ове године кренуо да се пробија на АТП туру остваривши неке велике победе.
У недавном интервјуу говорио је о томе ко га је и на који начин инспирисао у млађим данима, те се присетио и недавне прилике да укрсти рекете са члановима „велике тројке".
„Са Ђоковићем сам играо сат и по времена у Монте Карлу, дан пре његовог меча са Синером. Одиграли смо један сет у којем сам ја победио 7:6. Био сам одушевљен освајањем сета против њега, то ми је била потпуно сулуда ситуација. Само због разговора са Новаком сам схватио много тога новог. После тога се он потпуно променио у мојим очима – и као тенисер, али и као особа“, присетио се првог сусрета са Ђоковићем.
​„Остварио сам сан тренингом са Роџером на Аустралијан опену. Он ми се представио као да ја не знам ко је, био сам задивљен његовом скромношћу“, присетио се првог сусрета са Федерером.
Ђоковић открио циљ пројекта за будућност Србије: „Бићемо другачији од других“
Говорећи о успесима Србина, Швајцарца и Шпанца, објаснио је на који начин су они најбољи и због чега им се највише диви.
„Ако причамо о елити, онда постоји разлог због којег бирам Федерера и Надала. Надалу сам се много дивио као дете, његова упорност ми је дала снагу. Касније сам, током одрастања, схватио да не постоји ништа боље од Федерера“, рекао је Мусети, па прешао на Ђоковића:
„Ђоковића бирам због његове 'главе'. Ако гледамо њих тројицу када су на свом врхунцу, онда предност има Новак због своје менталне бистрине. Због тога је победио на Вимблдону против Федерера (спасао 8-7 и 40:15 у петом сету прим. аут.)“.
Медведев проговорио о великом проблему – како се злоупотребљавају деца
Некада клинч са Ђоковићем, a сада – борбa за тениски живот /видео/
Виктор о нападима на Новака: „Запад боли што момак из Србије побеђује“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала