Србија добија нове гондоле

CC0 / Pixabay/Fotoauge / Скијашка гондола
Скијашка гондола - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Скијалишта Србије расписала су тендер за градњу нових гондола на две локације на Копаонику - од Војног дома до врха Мали Караман и нова инсталација на траси некадашње двоседне жичаре Центар.
На првој локацији градиће се комбинована гондола како би било настављено повезивање корисника скијалишта који долазе из правца Брзећа до врха Мали Караман користећи новоизграђену гондолу, а којима је потребно омогућити да лако дођу и до центра Суво Рудиште, преноси Танјуг.
Копаоник - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2020
Копаоник добија гондолу дугу 3,7 километара
Пројектом је потребно решити брзо и лако извлачење са досада оптерећене четвороседне жичаре Мали Караман, а посебно када се корисници скијалишта враћају ка новоизрађеној гондоли у повратку кући, наводи се у техничкој документацији.
Додаје се да изабрани понуђач треба да изради идејно решење гондоле за изабрану трасу, да финансијску процену улагања, одреди микролокације за све станице и изради одговарајуће решење за ски стазу.
Када је реч о другој локацији, наводи се да због развоја туристичког смештаја на локацији Суво Рудиште последњих година и стварања великих гужви на кључним инсталацијама у долини спортова, Скијалишта Србије желе да активирају некадашњу трасу двоседне жичаре Центар.
Због, како наводе, растерећења постојеће инсталације Панчићев врх, а како би се и лакше користио велики број изграђених стаза на локацији Панчићев врх.
Од пројектанта се тражи техничка документација за идејно решење трасе инсталације шестоседне жичаре, објекта гараже и ресторана на врху жичаре, затим, за идејно решење ски стазе од полазне станице до амбуланте и за канализациони колектор од излазне станице до места прикључења на постојећу мрежу.
Дужина ове жичаре биће око 1.550 метара, а рок за подношење понуда је 18. мај.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала