„То је празна прича“: Маск „сахранио“ криптовалуту

© REUTERS / DADO RUVICДоџкоин
Доџкоин - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2021
Пратите нас
Цена криптовалуте доџкоин пала је у недељу чак за трећину, након што је милијардер Илон Маск, један од њених највећих присталица, виртуелну валуту назвао „празном причом“ док је водио Сатурдеј најт лајв.
Посматрачи криптовалута имали су велика очекивања од онога што ће рећи извршни директор Тесле и крипто-ентузијаст Маск, који се назвао „Доџфадер“, док је био домаћин америчке комичне емисије, наводи "Гардијан'".
Међутим, Маскова изјава је имала супротан ефекат од онога што су инвеститори очекивали.
Доџкоин, криптовалута слична биткоину која је покренута у шали, у једном тренутку пала је за 35 одсто и достигла 0,47 у односу на долар, преноси Танјуг.
До недеље увече благо се опоравила и достигала 0,49 долара, иако је то било знатно испод 0,68 долара колико је била пре викенда, након повећаног интересовања инвеститора.
Вредност дигиталне валуте почела је нагло да опада током програма, који је први пут интернационално емитован на Јутјубу.
Током емитовања Маск је гледаоце упознао са својом мајком Маје, која је рекла да је узбуђена што је од свог сина добила поклон за Дан мајки, али је додала: „Само се надам да то није доџкоин“.
У другом делу емисије Маска су питали шта је доџкоин, а он је одговорио: „То је будућност валуте. То је незаустављиво финансијско средство које ће завладати светом“. 
Доџкоин (Dogecoin) - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2021
Доџкоин расте: Криптовалута која је настала из шале тресе тржиште – треба ли уложити у њу
Када је члан глумачке екипе Мајкл Че упитао: „Дакле, то је празна прича?“, Маск је одговорио: „Да, то је празна прича“ и насмејао се.
Доџкоин је привукао пажњу након што је наишао на наклоност малопродајних инвеститора и придобио познате фанове, укључујући репера Снуп Дога и басисту групе ''''Кис'''' Џина Симонса.
Валута се заснива на интернетском миму - шаљивој фрази или слици која кружи интернетом - у овом случају, псу шиба ину.
Чак и након пада, доџкоин, кога је Маск једном описао као „народну крипто“, остаје четврта највећа дигитална валута након биткоина, етереума и бајнанс кованица, према сајту "КоинМаркетКап".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала