Кремљ: Сарадња би помогла у борби против сајбер-претњи, али САД је одбијају

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2021
Пратите нас
Међународна сарадња могла би да помогне у борби против сајбер-криминала, али, нажалост, Сједињене Америчке Државе то одбијају, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Коментаришући ситуацију са сајбер-нападом на америчку компанију „Колонијал пајплајн“, Песков је нагласио да Русија није имала никакве везе са хакерским нападима и да су све такве оптужбе неприхватљиве.
„И даље можемо само да жалимо што Сједињене Америчке Државе одбијају било какву сарадњу са нама на сузбијању сајбер-претњи. Верујемо да би таква сарадња – и међународна и билатерална – заиста могла да помогне у заједничкој борби против ове пошасти, против сајбер-криминала“, истакао је Песков.
Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) потврдио је у понедељак да је на највећег нафтног оператера у земљи, „Колонијал пајплајн“ извршен напад помоћу малвер програма „Дарк сајд“. ФБИ је саопштио да наставља истрагу напада на компанију. Амерички медији повезали су сајбер-групу, која је оптужена за хаковање, са Русијом. Амерички председник Џо Бајден рекао да се организатори хаковања нафтне компаније могу налазити у Русији, мада нема доказа да је у њих умешана руска држава.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала