„Извињавам се, али ми не стављајте у уста оно што нисам рекао“: Поново се огласио амбасадор Израела

© Sputnik / Лола ЂорђевићАмбасадор Израела Јахел Вилан и врховни рабин Јеврејске заједнице у Србији Исак Асиел на отварању изложбе "Свети новомученици јасеновачки у светлости васкрсења"
Амбасадор Израела Јахел Вилан и врховни рабин Јеврејске заједнице у Србији Исак Асиел на отварању изложбе Свети новомученици јасеновачки у светлости васкрсења - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2021
Пратите нас
Амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан поново се огласио о Косову и Метохији након изјаве о израелском признању независности Косова. Он је на конференцији за медије у Амбасади Израела у Београду рекао да је покушао да буде што професионалнији као дипломата, и отворен што је више могуће и извинио се.
"Било је непрофесионално са моје стране, због чега се извињавам. Оно што очекујем од вас је - молим вас не стављајте у моја уста оно што нисам рекао. Ако нисам био довољно јасан, питајте. Верујте ми, покушаћу да одговорим на све. Желим да се сви усагласимо да све што кажем буде написано како сам рекао", напоменуо је он.
Осврнуо се на своју изјаву коју је дао раније, где је казао како је та земља признала независност Косова под притиском Америке. 
Застава Израела - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2021
Амбасадор Израела открио под чијим је притиском призната независност Косова, споменуо и Србију
"Желим да дам кратак коментар, јер сам јутрос био на једном ТВ каналу и видео ствари које нисам рекао, а постало је велика вест у Србији. Зато желим да појасним: упитан сам о споразуму с Косовом рекао сам да су потписани уговори у Вашингтону одвојено између Србије и САД, као и између Косова и САД. Никад нисам рекао, нити верујем, нити имам разлога да кажем да је Србија потписала нешто са Косовом. Надам се да је ово довољно јасно. Никад нисам потцењивао питање Косова, као ни Израела", казао је он, преноси Б92.
Подсетимо, на изјаву амбасадора хитно је реаговао министар спољних послова Никола Селаковић.
Министар спољних послова Никола Селаковић реаговао на изјаву израелског амбасадора, да је Србија практично, Вашингтонским споразумом, признала Косово.
"Изјава амбасадора Израела је својеврстан безобразлук, и она апсолутно није тачна", категорично је рекао Селаковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала