Међу 10 америчких дипломата протераних из Русије и портаролка амбасаде САД

© Sputnik / Рамиљ Ситдиков / Уђи у базу фотографијаАмбасада Америке у Москви
Амбасада Америке у Москви - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2021
Пратите нас
Портпаролка амбасаде САД у Русији Ребека Рос је потврдила да је међу 10 америчких дипломата које Москва протерује из земље као реципрочну меру на поступке Вашингтона.
„Да, ја сам на списку“, одговорила је она на питање да ли је њено име на листи проглашених за персоне нон грата.
Раније је неименовани извор у руском Министарству иностраних послова прокоментарисао медијска саопштења да ће портпаролка америчке амбасаде бити протерана из Русије, рекавши да се „САД понашају чудно“.
Према његовим речима, америчка страна не пушта у Вашингтон портпарола руске амбасаде због чега је руска мисија у САД приморана да ради без особе именоване за ту функцију.
Подсетимо, Америка је 15. марта увела нове санкције Русији, укључујући протеривање руских дипломата, на шта је Москва реципрочно одговорила.
Иначе, Ребека Рос није прва портпаролка амбасаде Сједињених Америчких Држава коју Русија протерује из земље. Након што су у Солсберију 4. марта 2018. године, према наводима британских власти, отровани бивши официр Државне обавештајне управе (ГРУ) Русије Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија, САД су задале руским дипломатама ударац без преседана. Протерано је 60 особа и затворен генерални конзулат у Сијетлу. Русија је одговорила рецепирочно, а међу протераним дипломата била је и портпаролка америчког дипломатског представништва Марија Олсон.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала