Сиријска војска од краја априла уништила више од триста терориста

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаАвиони руског ратног ваздухопловства током напада на терористе у Сирији
Авиони руског ратног ваздухопловства током напада на терористе у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2021
Пратите нас
Сиријске владине снаге су уз подршку Ваздушно-космичких снага Русије ликвидрале 338 терориста у Сирији од 23. априла, саопштио је портпарол руске групе снага у Сирији.
„Јединице сиријских владиних снага уз подршку руских ваздухопловних снага настављају извиђање и потрагу у Сиријској пустињи. Од 23. априла ликвидирано је 338 и приведено 44 милитаната терористичких група, заплењено је и онеспособљено 20 јединица технике, а уништено 38 објеката и 45 склоништа“, објаснио је портпаро руске војне групе.
Портпарол је додао да је „захваљујући организацији заједничких извиђачких операција терористичке групе претрпеле значајну штету у људству и техници, а спречени су и терористички напади на сиријску војску и цивиле“.
Представник руске војне групе прецизирао је да је пронађено 26 скровишта милитаната, више од 21,5 тона муниције, као и 7 тона материјала и друге имовине терориста.
Инжењерске јединице сиријских оружаних снага провериле су 2.530 км путева и 865 зграда, а од мина очишћено три подручја.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала