Србија и Турска узајамно признају сертификате о вакцинацији ― за децу другачије правило

© Depositphotos.com / KastoПутовање авионом
Путовање авионом - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2021
Пратите нас
Грађани Србије и Турске моћи ће да путују из једне у другу земљу од петка, 14. маја, на основу договора о узајамном признавању сертификата о вакцинацији против ковида 19, који су у телефонском разговору постигли министри спољних послова Никола Селаковић и Мевлут Чавушоглу.
Грађанима две земље ће бити омогућен улазак на територију друге државе без теста и примене мере карантина, уколико имају сертификат о вакцинацији издат од стране надлежних органа Србије, односно Турске, саопштило је Министарство спољних послова. 
Рад од куће - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2021
Доступан дигитални зелени сертификат у Србији: До обједињене корона-потврде у пар корака
У оквиру договора, који је данас потврдила и Влада Србије, особе које због старосне доби нису вакцинисане (млађи од 18 година) могу да на територију Србије и Турске уђу без теста и карантина у пратњи чланова породице који имају сертификат о вакцинацији.
Србија и Турска ће, такође, узајамно признавати и сертификате о имунитету који ће се издавати од стране надлежних органа онима који су се излечили од ковида 19, пренео је Танјуг.
Сличан режим о путовању грађана са сертификатом о вакцинацији од 30. априла је на снази и између Србије и Мађарске, на основу договора који су постигли шефови дипломатија две земље Никола Селаковић и Петер Сијарто.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала