Кривокапић и Брнабићева: Новим путем у циљу учвршћивања односа

Пратите нас
Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић састао се са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић на маргинама Делфи економског форума, који се одржава у Атини.
Премијер Кривокапић упознао је саговорницу са динамиком преговарачког процеса Црне Горе и изразио уверење да ће до краја мандата Владе, Црна Гора бити спремна за чланство.
На састанку је оцењено да Црна Гора и Србија морају снажније сарађивати на плану реализације европске агенде, јер је интерес грађана да обе земље најскорије постану пуноправне чланице ЕУ.
Саговорници су разменили мишљење о процесу имунизације становништва и констатовали да се исти одвија задовољавајућом динамиком. Премијер Кривокапић је још једном изразио захвалност Влади Србије на подршци у процесу набавке вакцина.
Председница Владе Србије Ана Брнабић изразила је задовољство сусретом са председником Владе Црне Горе, поручивши да Србија жели најбоље односе са Црном Гором.
„Лично ћу се заузети да кренемо новим путем у циљу учвршћивања односа“, казала је Брнабићева.
Заједнички је констатовано да су инфраструктурни пројекти, кључни за још снажније економско повезивање две земље, те исказана опредељеност да се на том плану интензивније сарађује у наредном периоду, преноси „Ин4с“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала