Лепосавић: Нећу поднијети оставку

© Tanjug / ZORAN ZESTICВладимир Лепосавић
Владимир Лепосавић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Лепосавић је казао да његово евентуално разрјешење у Скупштини неће угрозити опстанак Владе.
Владимир Лепосавић, министар правде, људских  мањинских права у Влади Црне Горе  саопштио је вечерас да неће поднијети оставку бар не својом вољом, сачекаће одлуку Скупштине. Он је казао да ће радити исто као на почетку до краја  мандата, гостујући у емисији “Слободна зона” на Првој Телевизији.
Лепосавић је рекао да је за њега није било промјена у раду у последњих мјесец и по дана од кад је покренуто питање његове смјене. Истакао је да ће Влада опстати, и његово разрјешење нити разрјешење било којег министра неће довести у питање њен опстанак,
“Ништа се није промјенило нити у мом раду нити током овог периода.. Влада ће опстати и моје евентуално разрјешење неће довести у питању опстанак Владе, да ли ће она радити другачије видјеће се”, казао је он.
Казао је да министарство у последњих мјесец дана ради нормално, чак и интензивније и посвећеније него раније.
“Ми имамо много оног што је било планирано јер смо обећања дали грађанима. Добар дио посла смо завршили наше иницијативе иду на Владу, управо зато јер ми не лицитирамо. Како год скупштина одлучи ја ћу бити миран јер сам дао свој максимум, и резултати ће бити одлични. Сваког дана се ради редовно, са члановима Владе се комуницира нормално, да би се урадило што више”, казао је он.
Лепосавић је истакао да су огромни медијски напади на њега, истакао је да је задовољан својим радом без обзира шта ће будућност да донесе.
Лепосавић каже да су очекивања везана за Закон о слободи вјероисповијести испуњена. закон је припремљен у рекордном року од двије недјеље.
Истакао је да је међународна заједница оцијенила позитивним Закон, те да је то један примјер да добро раде свој посао.
“У измјени закона учествовао је сваки грађанин Црне Горе, својим масовним и мирним протестима који су трајали годину. Протести су уродили плодом и то је модел за будућност. Дефинисали смо јасну вољу грађана”, казао је министар правде.

Оптужују ме, иако не негирам геноцид

Лепосавић је да га оптужују, иако није негатор геноцида.
“Са те политичке стране и медијске стране које ме нападају, желе да будете негатор геноцида. Креира се атмосфера полуратна, која има за циљ политичку корист. И доносила је политичку корист до сада јер је током 30 година постављано то питање. Злоупотреба жртава је највећа кад се користи у политичке сврхе”, тврди он.
Напоменуо је да је у овом случају јасно о чему се ради.
“У писмима које сам добио од грађана српске националности наводи се да се прича о томе да се не стаје ни на једну страну и да се избјегне политика. Централна тема је да је нама потребно помирење, а не понижење. Мире се слободни људи, а споразум који је ваљан је онај који се склапа између слободних људи”, рекао је он.
Лепосавић је казао да је током каријере избјегавао да говори о страдањима да се не би њима манипулисало.
“Ако се некоме намеће кривица онда нема повјерења. Мени се приговорило о томе да ја не поштујем одлуку Хашког суда. То је тачно. Једно је признати пресуду, а друго је критиковати рад неког суда, као да је Хашки суд неки тотем”, додао је он.
Лепосавић је истакао да је гротескно да некада владајућа партија прича о Сребреници и покреће то питање.
“Знао сам да је питање ДПС-а злоупотреба. Трудио сам се да не прецјеним самог себе, али јесам јавност. Очекивао сам да мој одговор схвате као јасан. Ово питање није дошло сада и није сада незгодно, одрастао сам уз ово питање преко којег се стварао хаос и употребљавало да се неко таргетира. Ја не видим да смо заслужили  и нити да после 30 година треба да се понашамо као злочинци који избјегавају одговор на таква питања. Мој одговор на питање је имао за циљ да заштитим сребреничке жртве. Постављајући питање мени који сам тада имао 13, 15 година и који припада Србима као да је сваки појединац кривац, ви код људи којима постављате то питање изазивате огорчење. И то је за оне који жели да завађа савршена ситуација”, поручио је он.
Напоменуо је иако је рекао да не негира злочин, људи и даље говоре о томе.
“Медији и појединци желе да манипулишу и да једни људи стално буду негативци. Етикета да су Срби геноцидан народ се тако индиректно ставља једном народу”, додао је Лепосавић.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала