Манчестер поново у диму – навијачи Јунајтеда блокирали аутобус Ливерпула /видео/

© AP Photo / Jon SuperНавијачи у Манчестеру протестују против америчких власника
Навијачи у Манчестеру протестују против америчких власника - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2021
Пратите нас
Неколико сати пре почетка утакмице између Манчестер јунајтеда и Ливерпула (21.15), више хиљада навијача „црвених ђавола“ окупило се испред Олд Трафорда са старим захтевом – да породица Глејзер, у чијем се власништву налази клуб, оде.
​Пре једанаест дана навијачи Манчестер јунајтеда упали су на сопствени стадион траживши од америчке породице Глејзер да оде из клуба након што је пројекат Суперлиге пропао, а сада су чак на аутопуту аутомобилима блокилари аутобус с фудбалерима Ливерпула. На крају је полиција морала да интервенише.
Манчестер јунајтед навијачи - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2021
Хаос у Манчестеру: Навијачи улетели на стадион и бакљама гађали власнике /видео/
Глејзери су пристали да Јунајтед буде део „лиге богатих“, али су услед великог притиска, као и остали енглески клубови, одустали од такве идеје.
Суперлига била је само кап која је прелила чашу, пошто су верни навијачи Јунајтеда више од деценију незадовољни пословањем клуба.
Док је Сер Алекс Фергусон био на челу стручног штаба, добрим резултатима прикривало се незадовољство, али одласком легендарног менаџера и све лошијим резултатима, ситуација се погоршавала из године у годину.
Ове сезоне дошло је до ескалације, што су показали и нереди пре недељу и по дана. Тада утакмица између Јунајтеда и Ливерпула није одржана, а незадовољни навијачи окупили су се и на дан када треба да се одигра одложен дуел.
Уживо ситуацију из Манчестера пратите путем „Фејсбук лајва“ Спутњика.
Хаос у Манчестеру: Навијачи улетели на стадион и бакљама гађали власнике /видео/
Званично: Финале Лиге шампиона у Порту!
Србина оптужили за издају – и претили му смрћу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала