Руска вакцина „Спутњик Ве“ регистрована у 65 земаља

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина против ковида "Спутњик Ве"
Руска вакцина против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2021
Пратите нас
Малдиви су 65. држава која је регистровала вакцину против вируса „Спутњик Ве“, саопштио је Руски фонд за директне инвестиције.
„Руски фонд објављује да је руску вакцину против вируса корона ‘Спутњик Ве’ регистровала Управа за храну и лекове Републике Малдиви. Тим је ‘Спутњик Ве’ регистрован у 65 земаља са укупном популацијом од преко 3,2 милијарди људи. Регистрација је остварена у оквиру убрзане процедуре“, наводи Фонд.
​Поствакциона испитивања у великом броју земаља показују да је „Спутњик Ве“ најбезбеднија и најефикаснија вакцина против вируса корона, истакли су у Фонду. „Спутњик Ве“ је на другом месту у свету по броју добијених одобрења државних регулатора.
„Вакцина ‘Спутњик Ве’ користи се за борбу против вируса корона у десетинама земаља и већ је постала један од признатих глобалних инструмената за борбу против пандемије. Малдиви су једно од најпопуларнијих туристичких одредишта. Примена ‘Спутњика Ве’ ће омогућити да се одржи нормалан ритам живота и економска активност у земљи и избегну озбиљна ограничења због вируса корона у будућности“, прокоментарисао је директор Фонда Кирил Дмитријев.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала