Смена у врху Трампове странке

Пратите нас
Републиканци у Представничком дому сменили су своју чланицу из Вајоминга Лиз Чејни, ћерку бившег потпредседника САД Дика Чејнија, са положаја једног од лидера странке, због тога што је критиковала тврдње бившег председника Доналда Трампа да је на новембарским председничким изборима дошло до преваре.
Републикански кокус гласао је у среду да смени Чејни са положаја председавајуће Конференције републиканаца у Представничком дому, што је трећа највиша функција у руководству Републиканске странке у доњем дому Конгреса, задужена да пренесе поруку странке америчкој јавности. 
Саборци Трампа спремни на издају: Један по један му „зарили" нож у леђа
Чејни, која је једина представница западне државе Вајоминг у том законодавном телу, одбацује тврдње Трампа да је он, а не демократа Џо Бајден, легитимни победник новембарских избора.
Чејни се нашла на удару када је гласала за опозив Трампа због његове улоге у подстицању побуне у Капитолу 6. јануара, када су стотине његових присталица упале у зграду Конгреса како би спречили посланике да потврде Бајденову победу у Електорском колеџу, пренео је Танјуг.
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала