Србију је довео до дебакла, а Месију прогнозира крај каријере

© AFP 2023 / FETHI BELAIDХавијер Клементе
Хавијер Клементе - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2021
Пратите нас
Хавијер Клементе, шпански тренер који је уписан у историју српског фудбала као њен први селектор након одвајања Црне Горе, говорио је о форми Лионела Месија прогнозирајући му још четири године професионалног бављења фудбалом.
Клементе, чији је боравак на клупи Орлова остао упамћен по дебаклу у квалификацијама за Европско првенство 2008. киксевима против репрезентација Казахстана и Јерменије, говорио је за шпански портал „Спорт“ .
Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Како је Меси решио проблем са повраћањем
Актуелни тренер репрезентације Баскије је и последњи стратег Атлетика који је освојио шампионски трофеј Ла лиге пре 37 година. Али и после толико времена задржао је борбени дух.
Између осталог Клементе је упитан и да ли је Лионел Меси у паду форме.
„Није за његове године, остале су му још четири добре године фудбала“, рекао је Клементе и додао:
„Мислим да не би требало да игра све. Морамо да га убедимо и да му кажемо да не би требало да игра 70 утакмица годишње. Да сам Барса дао бих му Пићићи (трофеј за најбољег стрелца Ла лиге), Златну копачку, или било шта друго сваке године. Нереално је да игра толико пуно, биће уништен. Он је најбољи на свету, ради ствари које само он може“.
О Месијевој будућности по доласку Ђоана Лапортеа шпански стручњак је рекао да сматра да се њих двојица добро слажу, као и да је Лапорта сјајан и отворен човек, те да је утисак да ће се сарадња наставити.
„Нисам економиста, али мислим да Барселона има повлашћен статус у банци. За неколико месеци почеће да добијају велику зараду, тако да ће учинити све што је могуће да задрже Месија“, уверен је Клементе.
„Много клубова могло би да плати Месија. Али он је читав живот провео у Барселони, и његовој породици је добро тамо. Ја сам био у Србији, Камеруну и Либији. Живео сам на много места, и видим колико је везан за Барселону. Не видим га како учи француски по париској хладноћи, искрено да кажем. Исто би играо и у Русији и било где, али причам о адаптацији ван терена“, наглашава Баскијац.
Покушај спаса великана од лисица и спекулација
Говорили су да је луд, али је нањушио да у славном клубу нешто не ваља
Роман је бацио милионе на Баскијца, али је замену за легенду нашао у голману оданом коренима
 
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала