Ко је запалио Блиски исток?

© SputnikОд четвртка до четвртка
Од четвртка до четвртка - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2021
Пратите нас
Поново је ескалирао сукоб Израела и Хамаса, Русија се након Сједињених Држава повукла из споразума о отвореном небу, председник Србије има информацију да ће једна од великих сила ускоро тражити повлачење Унмик-а и Кфора са КиМ, а амерички генерали тврде да им је нација у дубокој опасности, јер сумњају у психичко здравље Џозефа Бајдена.
Од четвртка до четвртка: Слободан Јанковић
О свему овоме у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четвртка“ разговарали смо са Слободаном Јанковићем са Института за међународну политику и привреду. Сукоб Палестине и Израела траје од 1948. од када је створен Израел – зашто је ситуација сада толико ескалирала? Да ли је ово увод у свеопшти рат како страхују УН или сведочимо сукобу који ће за неколико дана бити завршен? Каквим капацитетима располаже Хамас? Да ли Турска покушава да искористи ситуацију и своје интересе пројектује на шири простор Блиског истока? Шта би значило повлачење Унмик-а и Кфора са Косова и Метохије и која би то велика сила могла да тражи? Ко ће највише бити оштећен повлачењем САД и Русије о Споразуму о отвореном небу? Да ли писмо америчких генерала говори о кризи цивилно-војних односа у САД?
Емисију коју води и уређује Наташа Милосављевић слушајте на таласима радија Студио Б у 21 сат и гледајте на нашем Јутјуб каналу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала